2022

08 april 2022

Nieuw

12 UREN VAN WERVIK


Na twee jaar afwezigheid pakt Scuderica Vervica uit met een totaal vernieuwde Rally van Wervik. Er werd grondig gesleuteld aan het parcours en aan de timing.

“Zowel de proeven zelf als de volgorde van de proeven maken er een onuitgegeven editie van,” bevestigde voorzitter Filiep Forrest ons. “We starten met de proef van Geluwe die volledig nieuw is en 16 km lang is. Deze proef is heel snel met ook 4 kasseistroken en 5 haarspeldbochten. We starten in ter Hand met een haarspeld op kasseien die ook voor het publiek zal toegankelijk zijn, daarna worden 2 ronden gereden met ook 2 maal de gekende kasseistrook.”

Na de lange openingsproef van Geluwe volgt een regroup van 12 minuten om dan het ritme op te voeren met de kp van Wervik (9,6 km) en na een verbinding van 310 meter en 5 minuten meteen te starten in Kruiseke (9 km). Zo krijgt de Rally van Wervik een heel hoog ritme met 3 proeven in 40 minuten. 

“Door de langere proeven hebben we een wedstrijd die 40 kilometer langer is. Er zal 139 km tegen de klok worden gereden en 210 kilometer in totaal over de 4x3 proeven,” aldus een gemotiveerde voorzitter.

We kijken nu al uit naar de Rally van Wervik op 10 en 11 juni.

(rallylovers)